ШКОЛА ЗА ПУБЛИКУ (распоред)

Музеј позоришне уметности Србије наставља да организује радионице за дечје и омладинске групе под називом „Школа за публику“. Крајем новембра смо започели нови циклус радионица за децу од првог до четвртог разреда основне школе, под називом „Креирамо позориште“.  Прве четири радионице смо већ одржали, а циклус настављамо после Нове године.  

Организоване посете Музеју, разговори на тему историје позоришта у Србији и вођење кроз актуелне изложбе и даље су Вам на располагању. Заказивање термина  је обавезно и врши се најмање седам дана унапред у договору са кустосом-едукатором (+381 11 2628920, program@mpus.org.rs).

 
Улаз је слободан. Добро дошли!
 

КРЕИРАМО ПОЗОРИШТЕ

Започели смо нови циклус радионица – „Креирамо позориште“!

У прве четири радионице дружили смо се са ученицима другог разреда ОШ „Скадарлија“.

Јадранка Бaрзут, драматург и наставник на Учитељском факултету у Београду, причала нам је о томе како се прави позоришна представа и зашто је важан Музеј позоришне уметности Србије. Затим смо заједно са њом правили сценографију, костиме и плакате за представу Маштарије – за праву позоришну представу коју игра Позориште Учитељског факултета. Рибице које смо направили и насликали сада су део сценографије!