КОРАК КА ПОЗОРИШТУ: ПРЕПЛАВА

Погледајте снимак промоције.

Удружење драмских писаца Србије

Позива Вас на јавно читање драме Горане Баланчевић

ПРЕПЛАВА

Понедељак, 28. новембар 2016. у 19:00 сати

Учествују:
Александар ВОЛИЋ
Милан Цаци МИХАИЛОВИЋ
Душица Поповић ШЕВАРЛИЋ
Лазар ДУБОВАЦ
Невена РИСТИЋ

Музеј позоришне уметности Србије, Господар Јевремова 19
Улаз слободан. Добродошли!

Горана Баланчевић / биографски подаци

Рођена у Краљеву 1988. Завршила драматургију на Факултету драмских уметности у Београду 2011. За радио Београд 2 писала адаптацију приповетке Они Борисава Станковида, у режији Саше Латиновида. 2010. – сценарио за централну манифестацију РАДОСТИ ЕВРОПЕ под називом Књиге су прозор у свет освојио је прво место; 2011. дипломска драма са сонговима Огвожђена победила је на анонимном конкурсу Удружења драмских писаца Србије и освојила награду Бранислав Нушић, као прва драма женског аутора која је победила на поменутом конкурсу; 2012. Јавно читање драме Огвожђена на енглеском језику у позоришту СОДРА у Стокхолму током Интернационалне конференције за жене драмске писце; 2013. Премијера Огвожђене на сцени Раша Плаовић Народног позоришта у Београду у режији Ђурђе Тешић; 2012. Драма Центар за принудно слетање победила је на конкурсу МЛАДА БАЛКАНСКА ДРАМА организованом од стране Народног позоришта у Београду и позоришта Николај Бинев из Софије; 2016. – Аутор адаптације водвиља Пиџама за шесторо Марка Камолетија у Краљевачком позоришту у режији Ненада Гвозденовића; адаптација романа Сањари Жилбера Адера/ДАДОВ; награда Бранислав Нушић за драму Преплава, 2015.
2013. Збирка прича Дробљење награђена је на конкурсу Књижевног клуба Краљево из фондације др Хранислава Милошевића; Књижевни часопис Повеља објавио је приче: Чудовиште, Подрумкса порција за троје и Навикавање на истопљено.
Драме за децу: Краљевство јоргована, Шедерлеме, Школа за младе маме. Објављене књиге: Драме - Културни центар Рибница, Дробљење, Студирање Шаброла/ Терор у сукњи - едиција ОМНИБУС, Нишки културни центар.