ФОНД

ЗБИРКЕ

Музејски фонд чине предмети значајни за научна истраживања или аматерско проучавање класичне драмске, оперске и балетске уметности као и нових мултимедијалних сценских форми.

ИСТОРИЈАТ МПУС

Од 1951. године до данас Музеј сведочи о позоришном животу Србије и о уметницима који су га створили и граде га почев од првих сценских наговештаја у средњем веку и све до данас.

ИЗДАВАЧКА ДЕЛАТНОСТ

У издању Музеја, или у сарадњи с неким другим издавачем, до сада је објављено преко три стотине публикација, а од 1974. редовно излази Театрон, часопис за театрологију.

ТЕАТРОСЛОВ

Електронски репертоар директнo повезан са дигиталним колекцијама (фотографије, плакати, скице, електронска библиотека, аудио-видео материјал) и доступни корисницима бесплатно 24/7/365 у оквиру online базе података Театрослов.

Изложбе

Позоришта, глумци, певачи, играчи, писци, редитељи, композитори, сценографи, костимографи, уметнички правци, епохе, појаве које су оставиле трага у позоришном животу Србије

Сусрети с уметницима

Прославе, јубилеји, разговори, сећања, округли столови, трибине, доделе награда, сучељавања, стручни скупови, излагања

Концерти

Камерна музика, солистички наступи, јавни часови студената и ученика музичких школа

Промоције

Најновији наслови из области театрологије, јавна читања савремених драмских текстова, поезија и проза из пера позоришних стваралаца