Концерт у оквиру пројекта “Дар различитости”

Пројекат се бави оснаживањем, мотивацијом и интеграцијом у вршњачку групу адолесцената са аутизмом и другим развојним проблемима (попут дисграфије, дискалкулије, дислексије, поремећаја пажње), путем различитих грана уметности и индивидуалног приступа сваком учеснику. Пројекат је од изузетне важност и за развој сваког просечног тинејџера, који кроз уметничке активности учи да поштује различитост и развија толеранцију. Пројекат обухвата музичке, драмске и ликовне радионице у којима млади заједничком стваралачком енергијом реализују уметничко дело и кроз уметност остварују своје снове. 

Организатор пројекта и концерта је Музичко-оперско-театарска организација МОТО, у сарадњи са ВИС Небоград, Хуманитарном организацијом за помоћ особама са сметњама у развоју „Дечје срце“, Факултетом за специјалну едукацију и рехабилитацију ФАСПЕР, а под покровитељством Фондације „Траг“ и Eurobank Srbija.

Први наступ у оквиру пројекта Дар различитости одржан је у понедељак 14. маја 2018. године у Музеју позоришне уметности Србије, са великим успехом! 

Више о догађају погледајте овде!