МОЈЕ ДЕТЕ И ДРУГЕ ДРАМЕ

Позивамо Вас на промоцију књиге

МОЈЕ ДЕТЕ И ДРУГЕ ДРАМЕ
Стојанa Срдићa

Понедељак, 9. март 2020. у 19 сати

О књизи говоре:
Јелена Перић
Бошко Сувајџић
Миладин Шеварлић
Радомир Путник
и аутор

Одломке говори драмски уметник Александар Саша Волић
Модератор Александра Милошевић

Књига драма Моје дете и друге драме објављена је у едицији ДИЈАК 2019. у библиотеци Откровења, удружења ДИЈАК из Прибоја код Лопара у Републици Српској.

Назив књиге Моје дете и друге драме настао је на основу текста и истоимене представе, која се од марта 2016. изводи у Београдском драмском позоришту.

Поред драме Моје дете, ту су и драме Микулина женидба, Времена стоје, Грч и Меланхолична освета, са критичким освртима др проф. Бошка Сувајџића, Радомира Путника и Миладина Шеварлића.

Биографија аутора

СТОЈАН СРДИЋ jе рођен 1950. Гламоч, Босна и Херцеговина.
Књижевним стваралаштвом се бави неколико деценија. Прве значајније успехе постиже радио драмама 1984. године.
Поред радио драме, објављује поезију, прозу и позоришне драме. До сада је објавио више књига песама, прозних и драмских дела.
Његова књига позоришних драма Моје дете и друге драме објављена је 2019, у издању Удружења „Дијак“ из Републике Српске. Драма је преведена на пољски и француски језик.
Представа Моје дете, у извођењу Београдског драмског позоришта са 18 награда, једна је од највише награђиваних позоришних представа у Србији и региону у сезони 2016/2017. До сада има више од 50 извођења, ова представа је отворила 62. Стеријино позорје.
За књижевно стваралаштво Стојан Срдић је награђиван бројним наградама и признањима.
Живи и ради у Београду.

Улаз слободан. Добро дошли!