Подршка из Српског народног позоришта у Новом Саду

Уметност увек пронађе начин да:

Каже хвала. Хвала публици. Хвала колегама из Италије, Шпаније, Француске, Немачке…света, који издржавају. Хвала пријатељима из Кине која нас је тако дивно угостила пре неколико месеци. Хвала онима који остају код куће. И, хвала онима који раде, да бисмо ми остали били безбедни.

 Подржи. Подржи колеге. Медицинске раднике. Новинаре. Све вас који сада радите у апотекама, продавницама, пошти, полицији, фабрикама…

 Охрабри. Охрабри све нас који бринемо за родитеље, баке и деке. Све вас који тражите начин да проведете квалитетно ово време.

Бела ћао је за све вас које уметност нађе. Останите код куће. Позориште нас чека и после овога.

 

“Људи масовно остају без послова. Не само уметници и музичари. Још горе, остају без живота, а свесни смо да је то сада најбитније. Ипак, иако је свет сада сада на паузи, мислимо да и даље треба да радимо оно што умемо. Зато је Константин Благојевић урадио аранжман, италијански маестро Андреа Солинас, је пристао да диригује, а наш оркестар је одсвирао нумеру показујући да су заједно, и када су код куће, како бисмо на наш начин рекли хвала свима који нам помажу, али и показали да смо уз своју публику, уз грађане али и уз друге државе које се суочавају са ужасним губицима у овом моменту”, каже директор опере Српског народног позоришта Александар Станков.